SEO besedila – kako deluje pozicioniranje?

Kazalo

Danes je ustvarjanje vsebin in ob tem še SEO optimatizacija pričakovano od vsakega pisca besedil. Medsebojna komunikacija s pozicionerjem je izjemno pomembna za dosego želenih rezultatov. V naslednjem članku bomo predstavili kako SEO pisana besedila izgledajo v praksi.

SEO vsebine v praksi

Pozicioniranje pri uporabi vsebine je mogoče razdeliti na dva koraka: začetne aktivnosti in redno objavljanje vsebine.

Začetne aktivnosti

Na začetku SEO strokovnjak ali spletni razvijalec običajno določi kakšna vrsta SEO vsebin je potrebna.

V ta namen spletni razvijalec začasno vstavi slavni “Lorem ipsum” oz. nadomestna besedila. Po določenem času strokovnjak vstavi besedila, ki jih pošlje tekstopisec. Druga možnost vključuje tekstopisca, ki izvede strategijo in vsebino, nato pa vse skupaj “prenese” na CMS platformo.

V praksi je začetna faza odvisna le od dogovorov, zato je komunikacija ključna za učinkovito izvajanje danih naročil. Metode delovanja so odvisne od tega, ali tekstopisec uporablja orodja za pisanje besedil, npr. za izbiro in selekcijo ključnih besed ter smernice za vsebino. Druga spremenljivka je poznavanje CMS-ja predvsem zato, ker je od tega odvisno, ali bo tekstopisec poslal besedila v datoteki ali jih dodal neposredno na spletno stran.

Začetne dejavnosti so namenjene vzpostavitvi strukture za SEO, da bi kar najbolje izkoristili potencial pozicioniranja.

V tem primeru je določena količina vsebin za vašo spletno stran le eden ključnih dejavnikov. Sama spletna stran je enako pomembna kot struktura, hitrost nalaganja itd.

Redna objava vsebin

Kadar koli se naročnik odloči razširiti podstrani ali začeti pisati blog je dolžnost tekstopisca nadaljevati z ustvarjanjem vsebin za pozicioniranje. Običajno je v kasnejši fazi SEO-pisanje omejeno na vstavljanje člankov in nenehen razvoj spletne strani.

Metoda sodelovanja zavisi od velikosti in narave podjetja ter od sposobnosti pisca besedil. Izkušen pisec je sposoben izvajati učinkovito pozicioniranje (z dodajanjem naslovov ali notranjega povezovanja), čeprav v večjih podjetjih obstajajo pozicionerji, ki upravljajo SEO strategijo. V takih situacijah je medsebojna komunikacija osnovana na pošiljanju smernic glede potrebe po specifičnih besedilih in ključnih frazah. Pisec besedil opravi nalogo in nato pošlje vsebino nazaj za objavo.

SEO pisec besedil ali pozicioner?

Lahko je priti do zaključka, da na to vprašanje ni odgovora. Oba poklica imata odgovornosti, ki jih ni mogoče primerjati.

Pisec besedil ustvarja vsebinsko bogato vsebino, ki se prikazuje v iskalniku. Optimizator pa pridobiva povezave, ki krepijo potencial spletne strani in ji omogočajo pridobivanje višjih mest. Njune dejavnosti so zagotovo nujne v primeru večjih podjetij.

Povzetek

  1. V praksi SEO pisanje obsega komunikacijo s SEO specialistom ali samostojno delovanje. To je odvisno od dogovorov sklenjenih z naročnikom.
  2. Tukaj ni nobenih zlatih pravil predvsem zato, ker je sodelovanje vedno dinamično in strogo individualno.
  3. Nedvomno vam pisec besedil omogoča pridobivanje dragocenih vsebin, kar je glavno orodje v boju za pozicioniranje.

Ali želite naročiti besedila za SEO? Kontaktirajte nas! Smo ekipa piscev, ki ustvarja vsebine prilagojene iskalnikom – s tem bomo učinkovito okrepili vaš položaj na spletu.

Besedila SEO

Marjetka Rojec

Marjetka je pisateljica po duši in po srcu. Kreativna in nemirna oseba, ki vedno išče nove izzive. Je izkušena pisateljica, ki piše za lokalni časopis, besedila za prireditve in dogodke, izdala je nekaj otroških knjg in pesmi, izkušnje pa ima tudi z upravljanjem spletne trgovine. Odlično se izraža na papirju in zelo rada bere. Njena paleta interesov je raznobarvna in široka, kateri ni videti konca. Je del hitro rastoče ekipe Content Writer, kjer vam je na voljo za vsa vprašanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnjikrat na blogu

11.07.2024 Pisanje besedil
10.07.2024 Vsebinski marketing
09.07.2024 Pisanje besedil
08.07.2024 Pisanje besedil
07.07.2024 Družbeni mediji
06.07.2024 E-trgovina
05.07.2024 E-trgovina
04.07.2024 Pisanje besedil
03.07.2024 Pisanje besedil

Profesionalna poslovna besedila

Naročite vsebine

Postanite tekstopisec

Kariera

Tečaj pisanja besedil