Kaj odlikuje pisanje besedil za velika podjetja?

Kazalo

Pisanje vsebin za velika podjetja je izziv tudi za najbolj izkušenega pisca besedil. Strogi roki, številna naročila ter stranke, ki pričakujejo storitve visoke kakovosti, so le nekateri izmed “preprečevalnikov”. V naslednjem članku bomo opisali posebnosti storitev pisanja besedil za velika podjetja in pojasnili, kako se soočiti s tem.

Pisanje besedil za velika podjetja

Trditev, da velika podjetja delujejo po povsem drugačnih pravilih kot mikro podjetniki, je trivialna. Vendar je vredno razpravljati o posameznih razlikah, predvsem zato, ker bodo takšne informacije koristne za vsakega pisca besedil, ki prvič pride v stik z razširjeno in kompleksno strukturo podjetja ob začetku sodelovanja.

Uradni stik

Sporočila morajo biti jedrnata in pravilna. Biti morajo bistvena. Elektronska pošta je pravno sankcionirana korespondenca, zato so vse obveznosti zavezujoče za obe strani.

Zaradi tega je potrebno opredeliti način poravnave, roke, način izvajanja popravkov in tudi vprašanje zaupnosti itd. Jasne informacije se izkažejo za bistvene v primeru kakršnih koli sporov med strankami.

Predhodni sporazumi o sodelovanju

Večina največjih podjetij pri podajanju podrobnosti naročila pošlje zaupne informacije, ki jih ni dovoljeno deliti s tretjimi osebami pod grožnjo denarne kazni. Zakaj je potrebno opraviti formalnosti pred izvedbo naročila? Kaj točno je to?

Pisanje besedil za velika podjetja temelji na treh pomembnih dokumentih:

  • Prenos ekonomskih avtorskih pravic na besedila
  • Sporazum o sodelovanju (v njem je označena celotna osnova organizacije)
  • Sporazum o nerazkritju informacij (NDA)

Vse lahko vključimo v en sam dokument in potrdimo z enim samim podpisom, vendar mora biti vsak element jasno naveden v pogodbi.

Čeprav se mnogim tekstopiscem zdi zapleteno, je skrb za pravne zadeve korak proti pravnemu sodelovanju. Posledično so vsi pogoji vnaprej določeni in ni nesporazumov.

Obsežna naročila

Morate meriti (oceniti) svoje namere – to je stavek, ki bi moral veljati tudi za pisanje besedil za velika podjetja. Velika podjetja pogosto potrebujejo proizvodne zmogljivosti, česar ni mogoče obvladovati samostojno. Zato mora pisec besedil poskrbeti, da naročila niso pretirana in da tako lahko pisec besedil izpolni vse zahteve.

Skrb za pravne zadeve je korak k pravnemu sodelovanju.

Velika naročila so rezervirana za agencije za vsebinsko trženje, ki zaposlujejo veliko piscev, saj ni fizične možnosti za izvedbo naročila, ko se soočamo z rokom izvedbe. Poštenost v poslovnih odnosih je zelo pomembna. Nobeno podjetje ne bo užaljeno, če pisec prizna, da je nemogoče dokončati naročilo v tako kratkem roku. Po drugi strani pa lahko neizpolnjevanje pogodbe prinese resne posledice.

Koliko stane pisanje besedil za velika podjetja?

Plača je pogosto sporna tema. Večina tekstopiscev verjame, da velika podjetja plačajo več. Vendar pa je to napačno mišljenje.

Plačilo mora vedno biti primerno opravljenemu delu. Podjetia ne smejo biti kaznovana zaradi svoje velikosti. Zato je cena za 1000 znakov s presledki običajno fiksna, medtem ko število naročil naredi ta podjetja donosnejša za poslovne partnerje in pisce besedil.

Povzetek

  • Pisanje besedil za velika podjetja je kategorizirano po formalnih postopkih, profesionalnosti, strogih rokih in dostavi obsežnih besedil najvišje kakovosti.
  • Smiselno je pripraviti predlogo za sodelovanje, pogodbo ali dogovor o nerazkritju informacij in prenos ekonomskih in lastninskih avtorskih pravic.
  • To omogoča nemoteno reševanje pravnih vprašanj pred začetkom sodelovanja.

Marjetka Rojec

Marjetka je pisateljica po duši in po srcu. Kreativna in nemirna oseba, ki vedno išče nove izzive. Je izkušena pisateljica, ki piše za lokalni časopis, besedila za prireditve in dogodke, izdala je nekaj otroških knjg in pesmi, izkušnje pa ima tudi z upravljanjem spletne trgovine. Odlično se izraža na papirju in zelo rada bere. Njena paleta interesov je raznobarvna in široka, kateri ni videti konca. Je del hitro rastoče ekipe Content Writer, kjer vam je na voljo za vsa vprašanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnjikrat na blogu

11.07.2024 Pisanje besedil
10.07.2024 Vsebinski marketing
09.07.2024 Pisanje besedil
08.07.2024 Pisanje besedil
07.07.2024 Družbeni mediji
06.07.2024 E-trgovina
05.07.2024 E-trgovina
04.07.2024 Pisanje besedil
03.07.2024 Pisanje besedil

Profesionalna poslovna besedila

Naročite vsebine

Postanite tekstopisec

Kariera

Tečaj pisanja besedil